Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
woda 0, 75 szklanki
sól do smaku
mąka 0, 5 łyżeczki
masło 0, 5 dg
mięso gotowane 5 dg
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka z mięsem

Kalarepę obrać i pokrajać w kostkę. Zalać niewielką ilością wrzątku, dodać sól i cukier do smaku oraz zagotować (odparować wodę pod koniec gotowania). Następnie dodać masło, oprószyć mąką i podgrzać. Później dodać bardzo drobno pokrajane chude mięso oraz posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak