Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka faszerowana serem bałkańskim

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa
pomidory koktajlowe (czerwone) 8
czosnek 2 ząbki
masła łyżka
sera bałkańskiego owczego 100 g
sos
tahini 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól
pieprz
jogurt naturalny 2 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka faszerowana serem bałkańskim

Kroki postępowania

1
Kalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy środek.
Krok 1 - Kalarepka faszerowana serem bałkańskim foto
2
Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
Krok 2 - Kalarepka faszerowana serem bałkańskim foto
3
Chwilę smażymy, dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Kalarepka faszerowana serem bałkańskim foto
4
Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy "czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła. Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Kalarepka faszerowana serem bałkańskim foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Kalarepka faszerowana serem bałkańskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 26.11.2013 22:42
apetyczne i swietne
artur7 09.11.2013 15:31
zawsze pyszne
Ania84 16.10.2013 13:46
pyszności :) ja nadziewam ryżem i warzywami
aniagdz 16.10.2013 13:17
Wygląda mega apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak