Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka duszona -z tradycji kuchni cieszyńskiej :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 sztuki
masło 3 łyzki
mąka 1 łyzka
śmietana 18 proc 4 łyzki
koperek 0,5 pęczka
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka duszona -z tradycji kuchni cieszyńskiej :)

Kalarepki obieramy i kroimy w kostkę . Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła -dodajemy pokrojone kalarepki i wlewamy odrobinę wody. Dusimy około 15 minut. Z 1 łyżki mąki i masła robimy zasmażkę i dodajemy do kalarepki. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku -obsypując świeżym koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.10.2016 13:15
ciekawa propozycja
jagoda5913 08.10.2016 13:08
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak