Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 4 szt
mąka 1,5 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka duszona

Kalarepki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać szczyptę soli i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę rozmieszać w 2 łyżkach wody, wlać do kalarepki, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i masło, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.09.2012 16:59
pycha
IlonaAlbertos 10.07.2012 22:48
Podoba mi się ten pomysł.
Motorek 27.12.2011 22:26
smaczna
jeta72 24.07.2011 19:17
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak