Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa z groszkiem i marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 350 gram
marchew 50 gram
groszek konserwowy 150 gram
olej rzepakowy 2 łyżki
koperek 1 łyżka
bulion drobiowy 150 mililitrów
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa z groszkiem i marchewką

Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki.
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa, lekko oprószamy solą i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dolewamy bulion, wrzucamy osączony z zalewy groszek konserwowy i koperek. Mieszamy i posypujemy po wierzchu mąką. Dusimy przez kolejne 10 minut. Na koniec doprawiamy do smaku wedle uznania solą i pieprzem.
Podajemy z kaszą jaglaną lub pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 21.10.2014 17:18
pyszne warzywka;)
erym 21.10.2014 15:03
fajny przepis, uwielbiam kalarepe w kazdej postaci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak