Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa gotowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
pietruszka zielona
sól
pieprz
jogurt 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa gotowana

Kalarepki obrać i pokroić w słupki. W garnku zagotować wodę, z mlekiem i kostką rosołową, kiedy zacznie się gotować wrzucić warzywo. Gotować około 10 minut. Następnie odcedzić i pozostawić na sicie do odcieknięcia. Do kalarepek dodać zieloną pietruszkę, sól, pieprz oraz łyżkę jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.02.2013 00:10
dobra
Gracer 17.01.2013 09:40
pycha
Konczi 17.01.2013 09:38
smacznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak