Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ogórek kiszony 5 sztuk
cebula 0,5 sztuki
szczypiorek do dekoracji
majonez 4-5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowo- tuńczykowa sałatka

Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.
Cebule oraz ogórki kroimy w kostkę.
Tuńczyka odsączamy z zalewy.
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą. Dokładamy majonez. Delikatnie mieszamy o doprawiamy do smaku.
Sałatkę podajemy oprószoną posiekanym szczypiorkiem.



Pyszna, szybka i zdrowa.
Geneza tej sałatki to „moja wielka chęć na kalafiora”:).
Zachcianka została w 100% zaspokojona. Sałatka smakowała wszystkim domownikom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.03.2014 23:13
Na pewno jest dobra.
Kuchenka 06.03.2014 11:24
apetycznie :)
aisoglam 06.03.2014 11:02
Pychotka :)
kornelcia 06.03.2014 08:20
smaczne połączenie
brioszka 06.03.2014 08:16
szybko i smacznie:)
adelajda 06.03.2014 08:13
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak