Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafiorowa z ryżem zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Wywar z rosołu 2 litry
kalafior 1 mniejszy
ryż 3/4 szklanki
koperek 2 łyżki
śmietana 1/2 kubka
sól, pieprz - do smaku
włoszczyzna 1/2 (z rosołu)

Przepis i sposób przygotowania na: kalafiorowa z ryżem zupa

- wywar i włoszczyzna z niedzielnego rosołu jako baza
- do wywaru włożyć kawałeczki kalafiora i zagotować
- wsypać ryż i gotować z 30 minut
- pod koniec gotowania wsypać pokrojoną włoszczyznę z rosołu
- wsypać koperek i zabielić śmietaną
- można do smaku doprawić solą i pieprzem
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.12.2013 08:41
bardzo lubię zupy
IwonaKa 30.06.2013 11:39
pyszna zupka,bardzo lubie kalafiory
fotoviderek 24.06.2013 13:57
Świetna zupa :)
Magda60 07.05.2013 17:59
pyszna zupka
Mati13 23.01.2013 20:11
uwielbiam kalafiorową!
mm 04.01.2013 20:04
ulubiona zupa!
berys18 16.12.2012 20:23
bardzo apetyczna
Pietruszka 28.08.2012 08:25
wygląda smacznie
Natalia/tubisiek 25.08.2012 14:04
wspaniała! taką lubię :)
Anna152 25.08.2012 10:15
super
karolina1869 23.08.2012 18:47
fajna
Wacław 18.08.2012 09:05
bardzo lubię zupy !
Wafelek2601 12.08.2012 11:39
Uwielbiam kalafiorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak