Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Wywar z rosołu
2 litry -
kalafior
1 mniejszy -
ryż
3/4 szklanki -
koperek
2 łyżki -
śmietana
1/2 kubka -
sól, pieprz
- do smaku -
włoszczyzna
1/2 (z rosołu)
Przepis i sposób przygotowania kalafiorowa z ryżem zupa
- do wywaru włożyć kawałeczki kalafiora i zagotować
- wsypać ryż i gotować z 30 minut
- pod koniec gotowania wsypać pokrojoną włoszczyznę z rosołu
- wsypać koperek i zabielić śmietaną
- można do smaku doprawić solą i pieprzem
- SMACZNEGO
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)