kalafiorowa z ryżem zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wywar z rosołu

    2 litry
  • kalafior

    1 mniejszy
  • ryż

    3/4 szklanki
  • koperek

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 kubka
  • sól, pieprz

    - do smaku
  • włoszczyzna

    1/2 (z rosołu)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- wywar i włoszczyzna z niedzielnego rosołu jako baza
- do wywaru włożyć kawałeczki kalafiora i zagotować
- wsypać ryż i gotować z 30 minut
- pod koniec gotowania wsypać pokrojoną włoszczyznę z rosołu
- wsypać koperek i zabielić śmietaną
- można do smaku doprawić solą i pieprzem
- SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 10.12.2013 08:41
bardzo lubię zupy
IwonaKa 30.06.2013 11:39
pyszna zupka,bardzo lubie kalafiory
fotoviderek 24.06.2013 13:57
Świetna zupa :)
Magda60 07.05.2013 17:59
pyszna zupka
Mati13 23.01.2013 20:11
uwielbiam kalafiorową!
mm 04.01.2013 20:04
ulubiona zupa!
berys18 16.12.2012 20:23
bardzo apetyczna
Pietruszka 28.08.2012 08:25
wygląda smacznie
Natalia/tubisiek 25.08.2012 14:04
wspaniała! taką lubię :)
Anna152 25.08.2012 10:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat