Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa z papryką i kurkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

blanszowanych kurek 250 g
mogą być świeże
duże marchewki 2
korzenia selera 50 g
posiekanego pora 3 łyżki
posiekanego koperku 4 łyżki
posiekanej natki pietruszki 4 łyżki
+ do posypania zupy na talerzu
końcówek ze skrzydełek 350 g
( mogą być całe skrzydełka )
wody 2,5 l
do smaku
sól
kucharek w płynie
słodkiej śmietanki 18%
DODATKOWO:
ugotowany makaron
składnik niedostępny
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa z papryką i kurkami

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać zimną wodę. Końcówki skrzydełek umyć, wrzucić do garnka i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 15 minut. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Po upływie 15 minut do garnka wrzucić marchew, seler i cebulę i gotować 5 minut. Potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną zieleninę i kalafiora a także kurki.
Krok 1 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto
2
Wszystko gotować do miękkości. Gotową zupę zabielić zahartowaną odrobiną zupy śmietaną.
Krok 2 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto
3
Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić.
Krok 3 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto
4
Przed podaniem do zupy wrzucić ugotowany makaron. Zupę wymieszać, nalać na talerze i posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gary Michy 06.09.2013 21:24
Mniam, pycha! :)
marcia7 06.09.2013 20:24
dodatek kurek nadaje super smaczek
Joannasz3190 06.09.2013 20:07
Super zupka :)
iwi 06.09.2013 19:31
Boska zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak