Kalafiorowa z papryką i kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • blanszowanych kurek

    250 g
  • mogą być świeże

  • duże marchewki

    2
  • korzenia selera

    50 g
  • posiekanego pora

    3 łyżki
  • posiekanego koperku

    4 łyżki
  • posiekanej natki pietruszki

    4 łyżki
  • + do posypania zupy na talerzu

  • końcówek ze skrzydełek

    350 g
  • ( mogą być całe skrzydełka )

  • wody

    2,5 l
  • do smaku

  • sól

  • kucharek w płynie

  • słodkiej śmietanki 18%

  • DODATKOWO:

  • ugotowany makaron

  • składnik niedostępny

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto
Do garnka wlać zimną wodę. Końcówki skrzydełek umyć, wrzucić do garnka i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 15 minut. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Po upływie 15 minut do garnka wrzucić marchew, seler i cebulę i gotować 5 minut. Potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną zieleninę i kalafiora a także kurki.
Krok 2 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto
Wszystko gotować do miękkości. Gotową zupę zabielić zahartowaną odrobiną zupy śmietaną.
Krok 3 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto
Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić.
Krok 4 - Kalafiorowa z papryką i kurkami foto
Przed podaniem do zupy wrzucić ugotowany makaron. Zupę wymieszać, nalać na talerze i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gary Michy 06.09.2013 21:24
Mniam, pycha! :)
marcia7 06.09.2013 20:24
dodatek kurek nadaje super smaczek
Joannasz3190 06.09.2013 20:07
Super zupka :)
iwi 06.09.2013 19:31
Boska zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat