Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem - na kościach schabowych :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 0,5 kg
kalafior 400 gram
kasza jaglana 100 gram
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
smietana 18% 0,5 szklanki
Koperek suszony Prymat 1 łyzka
Czosnek staropolski Prymat 1 łyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem - na kościach schabowych :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kości schabowej. Gotujemy ją 40 minut.
Krok 1 - Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem  - na kościach schabowych :) foto
2
Po tym czasie dodajemy do wywaru mrożony kalafior. Gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem  - na kościach schabowych :) foto
3
Następnie dodajemy kasze jaglana i gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 3 - Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem  - na kościach schabowych :) foto
4
Marchew i pietruszkę obieramy , ścieramy na tarce i gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 4 - Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem  - na kościach schabowych :) foto
5
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy do smaku: czosnek Staropolski, paprykę ,słodką pieprz, sól,
Krok 5 - Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem  - na kościach schabowych :) foto
6
Na samym końcu zupę zabielamy śmietaną - zagotowujemy . Przed podaniem obsypujemy suszonym koperkiem Prymat. Smacznego :)
Krok 6 - Kalafiorowa z kaszą jaglaną i koperkiem  - na kościach schabowych :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.02.2016 15:06
lubię takie zupy
Anna169Hosz 27.02.2016 13:34
Smaczna zupa.
Ewelina1991 27.02.2016 08:58
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak