Kalafiorowa potrawka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1/2 łyżeczki
  • suszona natki pietruszki Prymat

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • żółty ser starty

    2 ostry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior opłukać, podzielić na różyczki, ugotować w rosole i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na maśle, dodać mąkę i zasmażyć. Zasmażkę rozrzedzić rosołem, w którym gotował się kalafior. Sos doprawić gałką, natką oraz pieprzem i solą. Do sosu włożyć kalafior, wymieszać i gdy trzeba, podgrzać. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 01.11.2013 13:11
to z pewnością lubię
Pani Domu 07.08.2012 14:20
świetny pomysł
ajres 29.01.2012 21:59
smaczna
ajres 16.08.2011 22:59
pyszne
novita26 03.05.2011 10:00
mniam
gacopierz23 17.04.2011 14:16
uwielbiam kalafior
Tika4444 07.04.2011 07:14
pyszności
artur7 28.03.2011 11:25
smaczne
marta1371 09.03.2011 18:04
pyszne danie
jogobella231 07.03.2011 16:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat