Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafiorowa-groszkowa zupa na maśle...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
kalafior 1 większy
włoszczyzna 1 pęczek
groszek konserwowy 1 puszka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
masło 1/4 kostki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
śmietana gęsta 1/2 szklanki
ziemniaki 6 sztuk
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: kalafiorowa-groszkowa zupa na maśle...

opłukany kalafior podzielić na małe kawałki, zalać wodą

dodać pokrojoną w kosteczkę włoszczyznę, ziemniaki, ziele i liście laurowe

gotować do miękkości ziemniaków, dodać groszek z puszki razem z zalewą, kucharka, masło, pieprz, gotować z 2 minuty

dodać śmietanę gęstą słodką 18%, wsypac posiekany koperek i doprowadzić do zagotowania

smaczna, lekka, szybka zupa................SMACZNEGO!!!


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 01.06.2015 10:58
Bardzo apetycznie wyglada
Ifa 01.06.2015 07:06
Uwielbiam takie letnie i lekkie zupki, mniam :-)
Benita 31.05.2015 22:46
Jaka smakowita zupka.
Anna169Hosz 31.05.2015 20:51
Apetyczna zupka!
magda1976 31.05.2015 20:21
Pyszna zupka, taka lekka
Maridka19 31.05.2015 18:43
Pysznie się zupka prezentuje :)
Gracer 31.05.2015 17:50
zupa iście wiosenna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak