Kalafiorowa fasolka

Kalafiorowa fasolka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    25 dag
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • ogórki małosolne

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyzeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić, opłukać, długie strąki pokroić na pół. Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Warzywa ugotować osobno w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Ogórki pokroić w plasterki. Marchewkę oskrobać, opłukać, zetrzeć. Sok z cytryny wymieszać z musztardą i szczyptą soli, roztrzepać z oliwą. Warzywa włożyć do miski, dodać posiekaną natkę pietruszkę, polać sosem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 19.11.2013 07:41
musi być dobre
Róża1 22.06.2013 16:25
bardzo pyszna
Grażyna13 30.05.2013 19:54
Pycha, moje smaki :)
kala9287 25.01.2013 17:12
ciekawa
RenataZ-et 15.07.2012 22:56
świetne
cooleczka 06.07.2012 18:08
do wypróbowania :)
cooleczka 04.06.2012 23:41
fajny pomysł
Wacław 29.05.2012 13:42
smaczny przepis !
Norgiusz 28.05.2012 13:29
super
berys18 23.01.2012 18:23
same moje ulubione składniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat