Kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • marchew

  • pietruszka

  • seler

    0,5 szt
  • kostka rosołowa

  • jogurt naturalny

    1 szkl
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1 litr wody, dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy obrane jarzyny i podzielony na różyczki kalafior. Wszystko gotujemy pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 20.03.2015 09:12
smaczna zupka
AgaS10 20.03.2015 09:03
lubię kalafiorową:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat