Kalafior zapiekany w mozzarelli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • ser mozarella light

    1 szt.
  • serek topiony light

    3 plasterki
  • jajko

    3 szt.
  • olej rzepakowy

    1 łyżeczka
  • sól

  • płatki kukurydziane

    0,5 zmielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (termoobieg).
Kalafiora ugotowałam na wpół twardo w lekko osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarowałam ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Wyłożyłam do niego kalafior, na który następnie ułożyłam cieniutkie plasterki mozzarelli i porwany na kawałki serek topiony. Całość zalałam roztrzepanym jajkiem z niewielkim dodatkiem soli, obficie oprószyłam zmielonymi płatkami kukurydzianymi i zapiekłam w piekarniku do zrumienienia (ok. 10-12 minut).
Kalafior wyszedł pyszny:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 15.09.2013 09:14
mniam ekstra
Szczotka_od_kija 14.09.2013 19:53
W smaku wyszedł naprawdę pyszny, a że ja wiecznie odchudzam potrawy- to tym bardziej się cieszę, że mogę taki pałaszować bez wyrzutów sumienia:), dziękuję za miłe słowa:)
Konczi 14.09.2013 08:45
jadłam taki kalafiorek i polecam - był pyszniutki :)
w mojej kuchni 14.09.2013 08:32
dla mnie pysznie podano
probofka 14.09.2013 00:09
Pyszności mniam mniam
noninka77 13.09.2013 20:58
kalafiora w takiej postaci jeszcze nie jadłam....super
kasienka23 13.09.2013 20:11
pyszny kalafior!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat