Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior zapiekany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt,
cebula 2 szt,
jajko 6 szt,
śmietana 250 ml,
ząbki czosnku 3 ząbki,
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka,
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku,
olej do smażenia
parmezan starty 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior zapiekany

Kalafior oczyścić z liści dobrze wypłukać, rozdrobnić na różyczki, odciąć ogonki, które kroimy w plastry i podsmażymy na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą.

Następnie dodajemy różyczki kalafiora i podsmażymy dalej dodając jeszcze jedną obraną, pokrojoną cebule.

Podsmażone przekładamy do żaroodpornego naczynia.

Jajka, śmietanę, ząbki czosnku, paczka parmezanu, sól, papryka oraz pieprz, dobrze wszystko razem wymieszać i zalać kalafior.

Pieczemy w piekarniku do 45 min, w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.04.2017 00:31
Pyszne jedzenie.
Bożena Matuszczyk 11.04.2017 10:56
Kalafiorek jest pyszny. Dziękuję za miłe komentarze.;)
Renataj 10.04.2017 22:07
Fajny pomysł:)
dodi 10.04.2017 11:06
mniam, mniam
gosia56 10.04.2017 09:16
na pewno pyszne ;)
slodkieniebo 10.04.2017 08:30
Wygląda wspaniale ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak