Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior zapiekany

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 10 różyczek
fasolka szparagowa 2 garście
masło 2 łyżki
kiełbasa 1 pętko
ser żółty 10 dag
zielona cebulka 1 pęczek
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior zapiekany

Kalafior i fasolkę szparagową ugotować al dente w osolonej wodzie. Ugotowany ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch kolejno układać kiełbasę pokrojoną w półplasterki, drobno pokrojoną cebulką oraz posypać startym żółtym serem. Z wierzchu posypać czosnkiem, solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku w temp 180 st C 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 04.04.2017 09:18
uwielbiam kalafior
Mysiunia 03.04.2017 15:40
to coś dla mnie ::)
Grazyna0211 03.04.2017 11:37
smaczne danie
AZgotuj 03.04.2017 10:36
wspaniałe danie warzywne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak