Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z żółtym serem i granatem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
Kukurydza z Puszki 1 szkl
kapusta pekińska 30-40 dag
żółty ser 10 dag
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
granat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z żółtym serem i granatem

Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, włożyć do miski i ostudzić. Kapustę pekińską poszatkować, posypać przyprawą curry, dodać do kalafiora. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Kukurydzę wyłożyć na sitko, osączyć. Majonez połączyć z jogurtem, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Wszystkie składniki sałatki razem wymieszać, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać pestkami granatu. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.10.2013 19:48
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 30.08.2013 18:51
Wygląda smakowicie.
Katarzyna59 02.06.2013 08:47
świetny przepis
olkaaa 26.01.2013 11:35
chyba się skuszę
Adrian3 26.01.2013 10:29
świetne:)
Adamorek 26.01.2013 10:16
nietypowe połączenie
Sylwia26 26.01.2013 09:12
zdrowe i jakie smaczne
mitek111 26.01.2013 09:00
pięknie wygląda i z pewnośćią jest pyszne, musi być smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak