Kalafior z wody

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 lyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru. Gotować kilka minut bez przykrycia, następnie przykryć i ugotować do miękkości. Masło i bulkę zrumienić . Kalafior wyłożyć na talerz i oblać zrumienionym masłem z bułką tartą. Podawać jako dodatek do potraw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 10.04.2013 07:46
bardzo lubię
Seba 05.12.2012 09:43
super
gacopierz23 19.10.2012 19:25
lubię kalafior
Ada-Gaba 07.01.2012 11:35
smaczny,lubię taki
Iwona51 05.01.2012 12:13
extra
Andzia1977 07.09.2011 21:55
uwielbiam kalafior z bułką tartą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat