Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z pomidorami i rukolą do obiadu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory duże 2
rukola 4 garście
śmietana 200 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z pomidorami i rukolą do obiadu

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie około 6-7 minut (tak by nie rozgotować), ugotowany kroimy do salaterki na mniejsze kawałki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki a każdą z nich na mniejsze kawałki, dodajemy do kalafiora. Umytą i osuszoną rukolę rwiemy na mniejsze kawałki (chyba, że są już małe;)) i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do kalafiora, dokładnie mieszamy.
Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielną sałatkę (wtedy śmietanę możemy zastąpić jogurtem naturalnym) :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak