Kalafior z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • masło

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Inna (szybsza) wersja panierowanego kalafiora;)
Kalafiora włożyć do osolonej wody i zostawić na 10 min, by ewentualne robaczki go opuściły. Następnie opłukać, podzielić na różyczki i ugotować. Osączyć z wody. na patelni rozgrzać masło, przełożyć na nie porcje kalafiora. Smażyć, mieszając od czasu do czasu i posypać bułką tartą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat