Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w panierce z siemienia lnianego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
jajko 2 sztuki
siemię lniane 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej arachidowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w panierce z siemienia lnianego

Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy . Jajka roztrzepujemy dodając przyprawy: pieprz, sól oraz czosnek granulowany. Różyczki kalafiora obtaczamy w siemieniu lnianym i smażymy kalafior na oleju arachidowym , obracając co jakiś czas. Serwujemy jako dodatek do obiadu . Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 09.07.2015 12:12
smacznie i zdrowo
olkaaa 09.07.2015 08:58
muszę zrobić
Babeczka35 09.07.2015 07:00
Smakowite danie.
Futka 09.07.2015 05:19
Wspaniała propozycja - pysznie i zdrowo :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak