Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jogurt naturalny 100 g
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w panierce

Kalafior oczyszczamy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a następnie dzielimy na różyczki i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu kalafiora odcedzamy i studzimy. Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Do drugiej wbijamy jajka, wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Ostudzone różyczki kalafiora moczymy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak