Kalafior w panierce

Kalafior w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • jajko

    5 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalafiora oczyścić z liści, podzielić na różyczki a następnie ugotować w osolonej wodzie, następnie różyczki kalafiora kolejno zanurzać w jajku, bułce tartej jeszcze raz w jajku i w bułce..następnie smażyć na złoty kolor na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 13.12.2014 14:22
świetny kalafiorek :P
kate.500 11.08.2012 13:27
apetycznie wygladaja
hahanka 01.08.2012 17:38
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat