Kalafior w cieście z dodatkiem wina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 średni
  • mleko

    300 ml
  • wino białe wytrawne

    50 ml
  • mąka

    250 dag
  • jajko

    1-2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora kroimy na cząstki i obgotowujemy.Z podanych składników robimy ciasto gęstości śmietany i doprawiamy solą i pieprzem.Kawałki kalafiora obtaczamy w cieście i kładziemy na rozgrzany olej.Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron.Można zrobić ciasto bez dodatku wina.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 15.09.2010 15:32
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat