Kalafior w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • przyprawa do potraw Kucharek

    4 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior podzielić na małe rózyczki, opłukać je a nastęnie włożyć je do soslonego wrzątku, gotować ok 2-3 min.
Jajko roztrzepać z p-rzyprawą.Rożyczki kalafiora zamurzać w jajku i panierować w bułce tartej, piec na złoty kolor.
Po usmażeniu osączyc z tłuszczu za pomocą papierowego recznika

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 11.04.2011 21:40
kalafior inaczej niż ja robię...ciekawie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat