Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kalafior
1 szt. -
jajko
2 szt. -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szkl. -
ser cheddar
1/2 szkl. -
mąka pszenna
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
olej rzepakowy
do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Kalafior smażony w panierce
Kalafiora delikatnie solimy i posypujemy pieprzem.
Bułkę tartą mieszamy ze startym cheddarem (dodatek sera nie jest konieczny).
Jajko rozkłócamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Kalafiora delikatnie obsypujemy mąką, panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy od razu.
Smacznego!
zamiast sera cheddar można użyć ser typu parmezan czy grano padano![]()
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)