Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior pod serową pierzynką polany bułką na masełku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 6-8 różyczek
żółty ser 100 g
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior pod serową pierzynką polany bułką na masełku

Kalafior gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut, wyciągamy do naczynia żaroodpornego, ścieramy żółty ser i zapiekamy w 180 stopniach do roztopienia sera. Na masełku podsmażamy bułkę tartą, można dodać odrobinę soli. Zapieczony w serze kalafior wyciągamy na talerz i polewamy bułką, podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 26.10.2013 21:41
Lubię takiego kalafiorka
Barbara777 26.10.2013 19:35
fajnie wygląda
aniagdz 26.10.2013 19:20
kalafior pod każdą postacią bardzo lubię:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak