Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior pod kołderką z bułki tartej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
masło 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
sól 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior pod kołderką z bułki tartej

Kalafior umyć i włożyć do gotującej się wody dodać sól, cukier, mleko i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia do miękkości ( około 10 minut.) Masło włożyć na patelnię i razem z bułką tarta zrumienić. Kalafior wyjąć z wody, ułożyć na talerz i oblać zrumienionym masłem z bułeczką. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 09.12.2013 18:30
pyszny,lubimy taki kalafior
Katarzyna59 21.06.2013 07:16
bardzo fajny
IlonaAlbertos 06.06.2013 16:30
Kalafior inaczej, to lubię.
olkaaa 30.05.2013 10:08
już dawno nie jadłam
justys759 28.05.2013 21:20
bardzo bardzo lubię:)
Janina 28.05.2013 11:22
uwielbiam kalafiora
Ola1984 28.05.2013 10:37
Klasyka, która zawsze smakuje :) Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak