Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po wiedeńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
boczek 25 dag
ser żółty 15 dag
jajko 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po wiedeńsku

Kalafiora obgotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie. Następnie lekko twrdego kalafiora podzielić na różyczki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni, a następnie wymieszać z jajkami, dodając koncentrat oraz sól i pieprz do smaku. Usmażyć rzadką jajecznicę i natychmiast polać nią kalafiora. Na koniec całość posypać startym serem i zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.02.2014 08:54
smaczny kalafior
Krystyna32 18.01.2014 07:21
tak jeszcze nie robiłam
miki47 07.03.2013 09:55
badzo ciekawa odsłona
Marta1986 06.03.2012 12:05
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak