Kalafior nadziewany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • przyprawy

  • koper

  • jajko

  • bulion

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior delikatnie myjemy, gotujemy przez 10 minut, nastepnie wycinmy kilka większych różyczek ze środka kalafiora. Mięso mielone mieszamy z bułka tartą, jajkiem, przyprawami i wypełnij tą masą przestrzeń po wiekśzych różyczkach. Polewamy bulionem i pieczemy w piekarniku ok. 1 h. Dekorujemy świeżym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat