Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
mięso mielone 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawy
koper
jajko
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior nadziewany

Kalafior delikatnie myjemy, gotujemy przez 10 minut, nastepnie wycinmy kilka większych różyczek ze środka kalafiora. Mięso mielone mieszamy z bułka tartą, jajkiem, przyprawami i wypełnij tą masą przestrzeń po wiekśzych różyczkach. Polewamy bulionem i pieczemy w piekarniku ok. 1 h. Dekorujemy świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak