Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior na ostro pieczony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 5-7 szczypt - ostra
gorąca woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior na ostro pieczony

Kalafior dziele na różyczki, przekładam je do garnka, zalewam woda, solę i gotujemy na półmiękko. Różyczki kalafiora przekładam do naczynia do zapiekania, oprószam papryką ostrą wędzoną. Wkładam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piekę do zarumienienia.
Można podawać na zimno z ulubionym dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.06.2017 17:53
Takiego jeszcze nie robiłam
Barbara13 25.05.2017 17:45
Bardzo smacznie
Mniam 25.05.2017 11:13
Bardzo smaczny pomysł na kalafiora :)
Konczi 25.05.2017 07:25
Oj coś zdjęcie niezbyt ale jest pyszny, wszystkim dietkującym (i nie tylko) polecam tę pozycję :) Ja uwielbiam :))
Wiesława1 24.05.2017 22:09
Świetna propozycja
Bernadeta1 24.05.2017 21:27
smacznie podany kalafior
Habibi 24.05.2017 18:51
Bardzo lubię :)
Aleksandra/Olcia 24.05.2017 18:33
pyszna propozycja
anka1988 24.05.2017 15:11
oo jak smacznie przyrządzony kalafior. U nas głównie gotowany z bułką tartą lub gotowany, panierowany i smażony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak