KALAFIOR MARYNOWANY

KALAFIOR MARYNOWANY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • ocet

    0,5 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda

    3 szklanki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • ziarenka pieprzu

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora dzielimy różyczki, myjemyTeraz gotujemy ok. 2-3 minuty we wrzacej wodzie. Sparzonego kalafiora przekładamy do słoików.
Przygotowujemy zalewę- wodę z przyprawami gotujemy kilka minut, następnie dodajemy ocet, zagotowujemy.
Zalewą napełniamy słoiki z kalafiorem, zakręcamy.
Pasteryzujemy przez ok. 20 min.
Do każdego słoiczka można również dodać kawąłek ostrej papryczki...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwka 31.10.2012 14:10
pysznie
czarnyaniol1990 31.10.2012 12:54
taki kalafior nadaje sie tylko do sałatek itp. czy mozna go podac z bułka tarta zarumieniona na maśle?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat