Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR MARYNOWANY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
ocet 0,5 szklanki
sól 1 łyżeczka
woda 3 szklanki
cukier 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
ziarenka pieprzu 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR MARYNOWANY

Kalafiora dzielimy różyczki, myjemyTeraz gotujemy ok. 2-3 minuty we wrzacej wodzie. Sparzonego kalafiora przekładamy do słoików.
Przygotowujemy zalewę- wodę z przyprawami gotujemy kilka minut, następnie dodajemy ocet, zagotowujemy.
Zalewą napełniamy słoiki z kalafiorem, zakręcamy.
Pasteryzujemy przez ok. 20 min.
Do każdego słoiczka można również dodać kawąłek ostrej papryczki...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwka 31.10.2012 14:10
pysznie
czarnyaniol1990 31.10.2012 12:54
taki kalafior nadaje sie tylko do sałatek itp. czy mozna go podac z bułka tarta zarumieniona na maśle?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak