Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior kiszony z imbirem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 duży
imbir spory kawałek
papryczka chili 1 średnia
czosnek 1 główka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
kminek 2 łyżeczki
ziele angielskie kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt.
woda 2 litry
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 (gruboziarnista)

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior kiszony z imbirem

Kalafiora umyć, osączyć, podzielić na niewielkie różyczki.
Obrać i pokroić w ćwiartki ząbki czosnku.
Obrać imbir i pokroić w słupki lub plasterki.
Chili pokroić w krążki.
Kalafiorem napełnić słoiki przekładając przyprawami.
Sól rozpuścić w ciepłej wodzie i napełnić słoiki.
Zakręcić niezbyt szczelnie i pozostawić na kilka dni w ciepłym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.11.2012 23:47
ciekawie
Habibi 15.09.2012 11:33
Jest nieco podobny w smaku do ogórków, chrupiący i z lekkim posmakiem imbiru :)
malinka18 14.09.2012 14:36
ciekawe jak smakuje taki kalafior...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak