Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kalafior kiszony z imbirem

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior
1 duży
imbir
spory kawałek
papryczka chili
1 średnia
czosnek
1 główka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
kminek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka szt.
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
kilka szt.
Sklep Prymat
woda
2 litry
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
3 (gruboziarnista)
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior kiszony z imbirem

Kalafiora umyć, osączyć, podzielić na niewielkie różyczki.
Obrać i pokroić w ćwiartki ząbki czosnku.
Obrać imbir i pokroić w słupki lub plasterki.
Chili pokroić w krążki.
Kalafiorem napełnić słoiki przekładając przyprawami.
Sól rozpuścić w ciepłej wodzie i napełnić słoiki.
Zakręcić niezbyt szczelnie i pozostawić na kilka dni w ciepłym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.11.2012 23:47
ciekawie
Habibi 15.09.2012 11:33
Jest nieco podobny w smaku do ogórków, chrupiący i z lekkim posmakiem imbiru :)
malinka18 14.09.2012 14:36
ciekawe jak smakuje taki kalafior...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak