Kalafior gotowany z bułką tartą do drugiego dania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora opłukać, podzielić na mniejsze części, ugotować w lekko osolonej wodzie pod przykryciem, tak aby nie rozlatywał się.Wyjąć na talerz. Masło rozpuścić na patelni, dodać bułkę tartą, rozprowadzić, polać kalafiora. kalafior to doskonały dodatek do drugiego dania zarówno do drobiu jak i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 17.10.2011 08:23
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat