kakowo-cynamonowa legumina z kaszy manny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    4 łyżki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • woda

    1/4 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • mus jabłkowy

    3 łyżki
  • jabłko

    do dekoracji
  • cynamon mielony

    1 łyżka
  • kakao

    1 łyżka
  • stewia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę mieszamy z niewielką ilością zimnego mleka. Resztę mleka zagotowujemy razem ze stewią. Dodajemy zawiesinę z kaszy manny i gotujemy. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy cynamon i kakao, intensywnie mieszamy, dodajemy mus jabłkowy, studzimy, dodajemy żółtko i ponownie mieszamy.
Ubijamy pianę z białek i dodajemy do manny delikatnie mieszając.
Do pucharków wlewamy leguminę i dekorujemy dodatkowymi plastrami jabłek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat