Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jest to świetny kakaowy biszkopt, który idealnie nadaje się jako podstawa ciasta. U mnie sprawdził się już przy wielu pysznościach!

Składniki:

Biszkopt o wymiarach 22 x 26 cm i grubości około 1,5 cm:

jajko 3 sztuki
cukier 100 gramów
mąka pszenna 60 gramów
kakao 1 łyżka

Porada

Przykładowe użycie: https://www.doradcasmaku.pl/przepis/406639/kostka-bananowo-kakaowa-z-galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy spód biszkoptowy do ciast

Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili - po 1 żółtku. Na koniec delikatnie oraz stopniowo wmieszać mąkę przesianą z kakao. Masę przelać do formy z dnem wysłanym papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.06.2018 17:27
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak