Kakaowy blok z jogurtowymi poduszkami

Kakaowy blok z jogurtowymi poduszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    35 dag
  • mleko

    1/2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • kakao

    3-4 łyżki
  • cukier wanilinowy

    16 g
  • mleko w proszku

    35 dag
  • orzechy włoskie

    15 dag
  • orzechy nerkowca

    10 dag
  • herbatniki

    10 dag
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czekolada gorzka

    5 dag
  • andrut

  • Nadzienie:

    15-20 (poduszki z nadzieniem jogurtowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kakaowy blok z jogurtowymi poduszkami foto
Do garnka włożyć margarynę, wsypać cukier, wlać mleko, zagotować. Do przestudzonego lecz jeszcze ciepłego wsypać mleko w proszku wymieszane z kakao i cukrem wanilinowym, zamieszać.
Krok 2 - Kakaowy blok z jogurtowymi poduszkami foto
Wsypać posiekane orzechy, poduszki i pokruszone herbatniki, dodać sok z cytryny, wymieszać.
Krok 3 - Kakaowy blok z jogurtowymi poduszkami foto
Masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim, obciążyć deseczką i wynieść na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Krok 4 - Kakaowy blok z jogurtowymi poduszkami foto
Po wierzchu wafel oblać czekoladą rozpuszczoną w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 29.09.2013 10:31
bardzo kuszące
matesko 25.09.2013 09:14
bardzo ładnie wygląda
romanrafal 08.09.2013 16:08
fajna wersja bloku,pycha
Izabela77 04.09.2013 20:21
ale by się zjadło
Katarzyna/kate1980 04.09.2013 18:00
ale świetnie wygląda
Katarzyna34 04.09.2013 17:37
smakowicie wygląda
ao_12 04.09.2013 17:34
fajny pomysł
bogusia19 04.09.2013 12:16
od razu do ulubionych
Adamorek 04.09.2013 10:52
słodkości w moim guście
V_kuchareczka 04.09.2013 10:40
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat