Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafelki kakaowe 250 gram
masło 100 gram
wiórki kokosowe 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki

Porada

Możecie użyć wafelków o dowolnym smaku nadzienia, do środka dodać czekoladę czy bakalie.

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków

Kroki postępowania

1
Wafelki należy dokładnie pokruszyć.
Krok 1 - Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków  foto
2
Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami.
Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle.
Krok 2 - Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków  foto
3
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków  foto
4
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
(Gotowe powinno być sprężyste.)
Krok 4 - Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 02.08.2017 14:09
takiego jeszcze nie jadłam
gusia1000 01.08.2017 09:26
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak