Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mleko 2 szkl
kakao 1 łyzka
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
sól 1 szczypta
jajko 2 szt
olej 70 ml
banan 3 szt
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Mąkę przesiewamy z kakaem , solą i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala.

Na suchej patelni prażymy płatki migdałów.

Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami.

Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 11.03.2014 09:01
przepyszne naleśniki
Romanowka 11.03.2014 06:38
pięknie podane!
Jadwiga/Jaga85 10.03.2014 22:07
ślicznie wyglądają!!!
Koper 10.03.2014 22:03
Super są i te banany z migdałami w środku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak