Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe muffinki z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
olej 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
śmietana proc 1/2 szklanki
jajko 1 szt
konfitura 12 jagodowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe muffinki z jagodami

Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy suche składniki tj. mąkę, cukier, proszek i kakao. W drugiej mieszamy składniki mokre, czyli olej, jogurt, śmietanę i jajko. Teraz mieszankę z mąką wsypujemy do miski z mokrymi składnikami i mieszamy łyżką. Do papilotek nakładamy ciasto (1/3 wysokości papilotek), następnie na środku nakładamy konfiturę i wszystko przykrywamy kolejną porcją ciasta. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 200°C piekarniku przez ok 20 minut. Możemy je posypać cukrem pudrem lub wykonać krem np. maślany. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 14.04.2014 09:06
mmm pyszności :)
Marta1986 01.03.2014 13:27
apetyczne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak