Kakaowe muffinki z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada deserowa

  • mąka

    1,5 szklanki
  • jajko

  • mleko

    2/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • kakao

    2-3 łyżki
  • cukier puder

    2/3 szklanki
  • olej

    1/3 szklanki
  • zapach pomarańczowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ze szczyptą soli, dodać cukier, kakao i proszek do pieczenia.Wymieszać, wlać mokre składniki: mleko,zapach do ciast (kilka kropel), olej, jajko. Zmiksować na gładką masę. Nakładać do papilotek na 2/3 objętości foremek. Do każdej wkładać po kostce (lub pół) czekolady. Zapiec w 180 stopniach około pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 19.08.2012 11:20
muszę takie upiec

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat