Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe ciasto z kremem
Kroki postępowania
Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko z budyniem i energicznie mieszając zagotować.
Dodać masło, wymieszać i wyłożyć na zimne ciasto.
mąka tortowa | 3 szkl |
cukier | 25 dag |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
maślanka | 2,5 szkl |
oliwa | 150 ml |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 4 łyżki |
konfitura | 1 szkl ( z aronii) |
mleko | 3 szkl |
likier adwokat | 200 ml |
mąka pszenna | 3 łyżki |
budyń waniliowy | 1 szt |
cukier | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
masło | 10 dag |
biszkopty okrągłe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: