Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe beziki z białą czekoladą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder 280 g
ciemne kakao 2 łyżki
śmietana 30% 50 ml
biała czekolada 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe beziki z białą czekoladą

Schłodzone białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo przesiany przez sitko cukier puder. Do ubitych białek wsypujemy również przesiane kakao. Delikatnie mieszamy końcówkami miksera.

Piekarnik nagrzewamy do 100 C i blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Pianę z białek przekładamy do szprycy i formujemy małe beziki .

Suszymy około 1,5 godziny.

Schłodzoną kremówkę ubijamy, a czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do kremówki dodajemy czekoladę nie przerywając mieszania.

Schłodzone beziki przekładamy masą z białej czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motylwe 29.03.2012 19:27
fajne takie fikuśne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak