Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe babeczki z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1
mąka pszenna 15 łyżki
cukier puder 6 łyżki
kakao 1.5 łyżki
jajko 2
budyń śmietankowy 1
mleko 1.5 szklanki
banan
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe babeczki z budyniem

Kroki postępowania

1
Masło nie powinno byc bardzo miękkie. Masło siekamy z mąką i cukrem pudrem, następnie dodajemy jajka i zagnitamy jednolite ciasto. Kiedy ciasto dokładnie zarobimy dodajemy kakao (jeśli dodamy kakao na koniec ciasto będzie mieć różne odcienie, a nie bedzie jednolicie ciemne). i ponownie zagniatamy
Krok 1 - Kakaowe babeczki z budyniem foto
2
Ciasto dość cienko walkujemy nakładamy do foremek, do każdej wkładamy po kilka fasolek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* przez 10 minut.
Krok 2 - Kakaowe babeczki z budyniem foto
3
w niedużym garnku nastawiamy szklanke mleka, a 0,5 szklance wody rozpuszczamy budyń, który wylewamy na gotujące się mleko - gotujemy gęsty budyń.
Krok 3 - Kakaowe babeczki z budyniem foto
4
Letni budyń nakładamy do babeczek, dekorujemy plasterkiem banana oraz rodzynkami
Krok 4 - Kakaowe babeczki z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 23.04.2013 11:54
aż ślinka cieknie :)
malaczarna23 14.02.2012 11:35
smaczne:)
Sroczka 06.01.2012 19:12
poproszę jedną
ziutula
ziutula 06.01.2012 14:50
fajne babeczki od fajnej Babeczki....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak