Kakaowe babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • mąka

    200 g
  • cukier

    200 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    5 łyżek
  • woda

    3 łyżki
  • jajko

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kakao rozrobić z wodą. W misce utrzeć masło z cukrem.Dodać rozrobione z wodą kakao, dwa jajka, proszek do pieczenia
i mąkę. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę.Jeżeli używasz metalowych foremek do babeczek, wysmaruj je masłem. Jeżeli używasz papierowych nie musisz.Do foremek nałożyć masę kakaową, do około 3/4 wysokości.Zamoczoną w wodzie łyżką wygładzić masę.Piec w temperaturze 180'C przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 11.12.2012 15:01
super
Ada-Gaba 19.11.2012 19:01
pyszne
cooleczka 06.11.2012 18:08
fajne
Małgorzata106 06.11.2012 18:06
super
daria2911 06.11.2012 18:02
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat