Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowa stefanka z cynamonem i żelkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 10 sztuk
masło miękkie 70 g
cukier puder 1/3 szklanki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mleko 1/4 szklanki
paluszki w polewie 100 g
śmietanka kremowa 1/3 szklanki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowa stefanka z cynamonem i żelkami

Masło utrzeć na pulchną masę z cukrem pudrem. Kawę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku, wystudzić. Do masy maślanej dodać kakao, cynamon, cukier waniliowy, zaparzoną kawę i zmiksować. 2 herbatniki zwilżyć mlekiem, posmarować masą maślaną i tak postępować przez 5 kolejnych warstw. Gotowe ciasto posmarować dookoła pozostałym kremem, rant udekorować połówkami paluszków* i chłodzić 3- 12 godzin. Po tym czasie kremówkę ubić z łyżeczką cukru pudru, udekrować ciasto dodając żelki i lentylki. Smacznego!

paluszki można zastąpić herbatnikami w czekoladzie lub pominąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 25.07.2013 20:54
fantastyczne
polly66 02.10.2012 20:27
wow! No, dzieciaki pewnie miały nie lada frajdę
malinka18 05.09.2012 21:43
oooo mój synek by taką zjadł...bo są żelki...a on jest żelkożercą...
niedozywiona 05.09.2012 19:08
ale ładniutkie i pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak