Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowa pawlowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

beza

białko 6
cukier puder 1 i 1/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka

dekoracja

bita śmietana
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowa pawlowa

Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowa cukier (nie wsypywać całego na raz, tylko po łyżce), mąkę ziemniaczaną, kakao i ocet. Gotowa masa powinna być sztywna. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze narysować odrysować koło (np. od dużego talerza). Na odrysowany okrąg wylać masę, pozostawiając delikatny dołek na środku (żeby po upieczeniu wlać w tym miejscu krem) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni. Piec 2 godziny. Wystudzoną bezę udekorować ubitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 14.09.2015 14:28
pyszne ciasto pyszniutkie!
Marta1986 17.08.2014 20:52
pyszne slodkosci
irenka 17.08.2014 20:25
ale pyszne słodkości
karolina1869 17.08.2014 20:05
apetyczna bardzo
MagdaXXX 17.08.2014 19:49
mniam pyszności poprosze kawałek
Malinka 17.08.2014 19:48
Sama słodycz, super!
Czyki 17.08.2014 19:32
Pięknie Ci wyrosła :) wspaniale podana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak