Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakao bananowe bez cukru

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kakao 2 łyżki
mleko 1,5 szkl.
banan duży bardzo dojrzały
otręby owsiane spora garść

Porada

Jeśli ktoś woli slodsze napoje może dodać odrobinę miodu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kakao bananowe bez cukru

Mleko wlać do rondelka i zagrzać prawie do zawrzenia.Kiedy mleko jest już mocno ciepłe dodać proszek kakaowy i roztrzepać do czasu, aż znikną grudki. Krótko podgrzewać do wstępnego zawrzenia.W międzyczasie pokroić bardzo dojrzałego słodkiego banana w plasterki.Włożyć je do kakao i zmiksować na gładki płyn.Dosypać garść otrąb owsianych, wymieszać i odstawić na kilka minut do spęcznienia. Następnie zmiksować.Gęste kakao rozpad do szklaneczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Spoko 14.09.2015 14:07
Chętnie spróbujemy
Habibi 13.09.2015 13:15
jest aksamitnie gęsty i sycący :) na gorąco idealnie rozgrzewa :)
Camill 11.09.2015 16:35
Jak shake na cieplo
Mniam 11.09.2015 11:30
Takie kakao to ja bardzo chętnie wypiję :)
Beata73 11.09.2015 09:47
delikatny i dietetyczny napój

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak