Kakao bananowe bez cukru

Kakao bananowe bez cukru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    2 łyżki
  • mleko

    1,5 szkl.
  • banan

    duży bardzo dojrzały
  • otręby owsiane

    spora garść
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mleko wlać do rondelka i zagrzać prawie do zawrzenia.Kiedy mleko jest już mocno ciepłe dodać proszek kakaowy i roztrzepać do czasu, aż znikną grudki. Krótko podgrzewać do wstępnego zawrzenia.W międzyczasie pokroić bardzo dojrzałego słodkiego banana w plasterki.Włożyć je do kakao i zmiksować na gładki płyn.Dosypać garść otrąb owsianych, wymieszać i odstawić na kilka minut do spęcznienia. Następnie zmiksować.Gęste kakao rozpad do szklaneczek.
Habibi
Jeśli ktoś woli slodsze napoje może dodać odrobinę miodu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Spoko

14.09.2015 14:07
Chętnie spróbujemy

Habibi

13.09.2015 13:15
jest aksamitnie gęsty i sycący :) na gorąco idealnie rozgrzewa :)

Camill

11.09.2015 16:35
Jak shake na cieplo

Mniam

11.09.2015 11:30
Takie kakao to ja bardzo chętnie wypiję :)

Beata73

11.09.2015 09:47
delikatny i dietetyczny napój

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat