Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki śniadaniowe z łososiem i jajkiem sadzonym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerki 2
jajko 2
łosoś wędzony plastry 80 g
awokado 1/4
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki śniadaniowe z łososiem i jajkiem sadzonym

Na patelni z odrobiną oleju rzepakowego smażymy jajka sadzone w foremkach, które nadadzą im fantazyjny kształt.
Do przygotowania śniadania możemy użyć świeżych kajzerek lub nico czerstwych (tak jak ja), które opieczemy w piecyku elektrycznym, dzięki czemu skórka zyska chrupkości, a wnętrze stanie się miękkie. Bułeczki przecinamy na pół i układamy na spodzie pokrojone w kostkę awokado oraz wędzonego łososia. Następnie nakładamy ciepłe jajko, które posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Całość zakrywamy wierzchem bułki i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.02.2014 15:56
Smaczne śniadanie.
Niki22 15.02.2014 14:56
idealne na śniadanie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak